Möte med RenoNordens VD leder till åtgärder för missade tömningar

Under den senaste tiden har entreprenören RenoNorden haft problem med missade soptömningar i Vimmerby, Hultsfred och Högsby kommuner. Under torsdagen träffades återigen representanter för RenoNorden, Östra Smålands Kommunalteknikförbund samt Vimmerby Energi och Miljö. RenoNordens VD Peter Ekholm meddelade på mötet att extra resurser kommer att tillsättas för att åtgärda problemen.

Problemen med missade sophämtningar har drabbat ett antal kunder i Vimmerby, Hultsfred och Högsby kommuner. På torsdagens möte meddelade RenoNordens VD Peter Ekholm att företaget kommer att sätta in extra resurser för att komma ikapp med de missade tömningarna. Detta innebär fler chaufförer och administrativa resurser på plats i området.

– Vi vill göra allt för att göra situationen bättre för kunderna i Vimmerby, Hultsfred och Högsby kommuner, säger Peter Ekholm.

Kommunerna kommer framöver att ha löpande avstämningar med RenoNorden för att säkra att missade tömningar hanteras på bästa sätt.

– Vi uppskattar att RenoNordens VD tog sig tid till ett möte eftersom detta är en fråga av högsta prioritet för oss och inte minst för våra kunder, säger Helena Grybäck Svensson, förbundschef Östra Smålands Kommunalteknikförbund och Torbjörn Swahn, VD Vimmerby Energi och Miljö AB.

Kontakt
Helena Grybäck Svensson
Förbundschef Östra Smålands Kommunalteknikförbund
0495 – 24 08 05

Torbjörn Swahn
VD Vimmerby Energi och Miljö AB
torbjorn.swahn@vimmerby.se
0492-76 95 54

Peter Ekholm
VD RenoNorden AB
Peter.ekholm@renonorden.se
08 – 408 080 02