Nu kan du ladda ditt elfordon i Hultsfreds och Högsby kommuner

Stihna Johansson Evertsson, kommunalråd Högsby kommun, och Lars Rosander, kommunalråd Hultsfreds kommun, laddar en elbil.Stihna Johansson Evertsson, kommunalråd Högsby kommun, och Lars Rosander, kommunalråd Hultsfreds kommun, testar en av de nya laddstolparna.

Har du elbil? Nu finns det nya laddstolpar i Hultsfreds kommun och i Högsby tätort.

I Hultsfreds kommun är en snabbladdare och fem ladduttag nyligen uppförda. Högsby kommun erbjuder laddning via en snabbladdare. Snabbladdarna är försedda med fast kabel, men vill du ladda med ladduttagen krävs att du tar med en egen laddkabel. Laddningen är gratis tills vidare.

Laddstolparna har medfinansierats av Klimatklivet, som stöttar åtgärder med klimatnytta. Kostnaden blev cirka en miljon kronor i Hultsfreds kommun och cirka 350 000 kronor i Högsby kommun efter delfinansieringen.

– Vi är väldigt glada att kunna erbjuda den här tjänsten. Det förstärker infrastrukturen för laddning och vi hoppas att det ska förenkla för alla med elbil, både invånare och besökare, säger Lars Rosander, kommunalråd Hultsfreds kommun.

– Förutom en bra service till våra besökare hoppas vi att det i förlängningen också gör att fler överväger att skaffa elbil. Det är också en del av satsningen på besöksnäringen, säger Stihna Johansson Evertsson, kommunalråd Högsby kommun.

Här kan du söka efter laddstolpar i närheten. Trevlig laddstund!