Vägavstängningar och parkeringsförbud vid Midnattssolsrallyt 28-29 juni

I samband med Midnattssolsrallyt 28 juni genomför Hultsfreds kommun som väghållare ett antal vägavstängningar och parkeringsförbud i enlighet med Länsstyrelsens beslut om rallytävling som arrangören ansökt om.

Tävlingen kommer ske på strandpromenaden från dressinuthyrningen (Björkudd) via Sjövägen och Storgatan, ned på strandpromenaden igen vid norra kiosken och vidare till Saharaplan. Arrangören kommer själva utföra avspärrningar längs strandpromenaden och från samtliga fastigheters in- och utfarter.

Gator som väghållaren stänger av mellan klockan 15-23 onsdag 28 juni
Sjövägen kommer stängas av från infarten till Sjölunden 1 ut mot Storgatan.
Storgatan kommer stängas av från FTI:s återvinningsstation vid gamla godsmagasinet till norr om Södra Kyrkogårdsgatan. Denna avstängning innebär att Vinkelgatan, Låshagsgatan, Hantverkargatan och Södra Kyrkogårdsgatan kommer stängas ut mot Storgatan. Boende i detta område måste alltså köra ut mot Östra Långgatan via Hantverkargatan.

Boende som påverkas av avstängningen och som behöver ta sig ut från sina bostäder måste alltså ställa sina fordon utanför avstängningarna. Nyttja därför i första hand allmänna parkeringar som finns i centrum. Viktigt att boende som påverkas av avstängningen lyssnar på arrangörens instruktioner/information gällande säkerheten.

Gator som kommer ha tillfälligt parkeringsförbud mellan klockan 15-23 onsdag 28 juni
Malmgatan, Vagngatan, Borrstigen, Idrottsvägen, Bojvägen, Notvägen, Ågatan, Folkparksvägen, Hjälmstigen och Bygatan. Gator i området som har permanent parkeringsförbud och är huvudled är det självklart inte tillåtet att parkera på heller.

Boende hänvisas till att lösa parkering inne på sina fastigheter. Besökare till boende får nyttja de allmänna parkeringar som finns i området eller de tillfälliga som arrangören har.

Badplatsen och campingplatsen i Stora Hammarsjön är avstängda mellan klockan 12-22 torsdag 29 juni
Torsdag 29 juni går sträckan SS6 Hammarsjön förbi badplatsen och campingen vid Stora Hammarsjön. För frågor om detta kontakta Hultsfreds Turistinformation turism@hultsfred.se eller 0495-24 05 05.

Framkomligheten kan vara begränsad även på enstaka mindre vägar i kommunen i samband med rallyt den 29 juni.

Respektera avstängningar och förbud
Vi hoppas att alla avspärrningar och förbud respekteras för att säkerheten för allmänheten, besökare och arrangören ska kunna hållas på en så bra nivå som möjligt.

Teckenbeskrivning till kartorna nedan: 
Blå streckad linje = P-förbud
Rött kort streck = Vägavstängning
Röda prickar = Vägmärke för återvändsgränd
Svart prick = Infotavla/skylt som säger att endast boende har rätt att köra in på denna gata