Publicerad: Uppdaterad: 2023-11-22 10:00

Blomlådor för bättre trafiksäkerhet

BlomlådaFoto: Borlänge Energi

Från och med våren 2017 har boende längs en bostads-/villagata möjlighet att själv sätta upp blomlådor som farthinder för att öka trafiksäkerheten.

Om du och dina grannar är intresserade av denna möjlighet finns all information ni behöver veta i informationsbroschyren “Information blomlådor som farthinder” (se nedan). Där kan ni läsa om villkor och regler som gäller för att få sätta ut blomlådor samt hur en ansökan går till steg-för-steg.

En viktig punkt är att ni alla på gatan är överens om att detta är en bra åtgärd och att ni tillsammans kan sköta blomlådorna på ett bra sätt så att det inte bara blir ett farthinder utan även bidrar till att göra området trevligare för alla boende och besökare.

Skicka gärna in er ansökan så tidigt som möjligt, helst redan under vintersäsongen så att tillståndshanteringen ska flyta på så smidigt som möjligt för att ni ska kunna sätta ut era blomlådor lagom till att sandsopningen är klar. Det underlättar för oss som ska hantera ansökningarna och ger er tid att planera och bygga blomlådorna.