Publicerad: Uppdaterad: 2018-05-09 7:38

Evahagens förskola invigd med påsktema

Bandet klipptes vid invigningen.Bandet klipptes tillsammans av förskolebarn och invigningstalarna.

Idag, torsdagen den 13 april, invigdes Evahagens förskola i Virserum. Det var dagen till ära två ”påskgubbar”, kommunalråd Lars Rosander och barn- och utbildningsnämndens ordförande Pär Edgren, som klippte bandet tillsammans med barn från förskolan.

Evahagens förskola är nybyggd, men barn och personal har redan hunnit vara ett tag i de nya lokalerna innan invigningen. I den förra förskolan upptäcktes mögelskador, och då togs beslutet om att en ny förskola skulle byggas.

– För 40 år sedan var det också en invigning av en förskola här. Då liksom nu var det en expansiv tid, sa kommunalråd Lars Rosander innan han klippte bandet.

Evahagens förskola har fyra avdelningar och ligger nära både skog och vatten. I den nybyggda förskolan finns bland annat ateljé, vattenlek och golvvärme. Lokalerna går i ljusa färger och har stora fönster. Förskolan arbetar efter nyckelorden trygghet, utforskande och samarbete.

Efter att bandet klipptes sjöng barnen vårsånger och fick ballonger. Som invigningspresent ska förskolan få en kartong med barnböcker.