Har du eller ditt företag en idé som kan spara vatten? Var med och tävla!

I våras utlyste Östra Smålands Kommunalteknikförbund en tävling för både företag och privatpersoner. Där kunde de som är anslutna till kommunalt vatten i Hultsfreds och Högsby kommuner lämna in förslag och idéer på hur man kan spara vatten. På grund av få inskickade bidrag kommer nu tävlingen att förlängas till den 16 november. Passa på att dela med dig av dina vattensmarta idéer!

För att delta i tävlingen ska du ha kommit på någon innovativ och/eller unik vattenbesparande åtgärd för att minska användningen av kommunalt dricksvatten på din fastighet eller i din verksamhet.

ÖSK:s förbundsdirektions presidie utser sedan två vinnare, en privatperson och ett företag, i varje kommun. Prissumman för privatpersoner är 2 500 kr och för företag 7 500 kr.

Hur gör du för att delta?

  • Du måste vara ansluten till kommunalt vatten.
  • Har du ett bidrag så fotar du det och skriver en förklaring till din idé. Detta mejlar du till osk@osk.hultsfred.se eller skickar till ÖSK BOX 507, 577 26 Hultsfred, Märk mejlet/kuvertet med Tävling i vattenbesparande åtgärder.
  • Du får även nominera andra om du vet om någon som du tycker har en bra idé. Då skickar du in en beskrivning, gärna med foto och namn och adress på den du nominerar enligt ovan.