Publicerad: Uppdaterad: 2021-07-22 7:38

Nu har Vattentankar kommit till Hultsfreds kommun

Niklas Gustafsson, vice ordförande i miljö- och byggnadsnämnden lämnar över karaffen till Johan Svenson, vice ordförande i ÖSK.s direktion.Niklas Gustafsson, vice ordförande i miljö- och byggnadsnämnden i Hultsfreds och Vimmerby kommuner lämnar över karaffen till Johan Svensson, vice ordförande i ÖSK:s direktion.

En karaff med vatten överlämnades idag till representanter för Hultsfreds kommun på kommungränsen mot Vimmerby. Därmed startade Hultsfreds vecka av kampanjen Vattentankar.

Vattentankar är en länsövergripande kampanj för att sätta fokus på visa värdet av vatten inom alla områden där vatten är en förutsättning för ett fungerande samhälle, en hållbar miljö och ett gott liv för stora som små.

Kampanjen förs vidare från kommun till kommun med en budkavle i form av en karaff med vatten. Glaskaraffen är designad av den öländske glaskonstnären Robert Oldergaard av återvunnet glas och varje kommun häller i en deciliter av sitt vatten i karaffen innan den förs vidare.

– Vi hoppas att kampanjen ska hjälpa till att lyfta vattenfrågan ytterligare, och även visa olika aspekter av vattnet och dess värde, säger Jennie Karlsson, VA-ingenjör på Östra Smålands Kommunalteknikförbund.

I Hultsfreds kommun kommer en utställning med teckningar och modeller med vattentema som gjorts av olika förskolor i kommunen att finnas i kommunhusets entré under veckan. Förskoleklasserna i Hultsfred kommer att få veta mer om vatten under en föreläsning, och på vår webbsida samt kommunens Facebook kommer ni att se mer vatten under veckan.

Nästa vecka vandrar karaffen och kampanjen vidare till Högsbys kommun.