Publicerad:

Samråd om revidering av vattenskyddsföreskrifterna för Silverdalens vattenskyddsområde

Östra Smålands Kommunalteknikförbund, ÖSK, bjuder in till samråd om en revidering av vattenskyddsföreskrifterna för Silverdalens vattenskyddsområde 14 juni till 3 september 2021. Inbjudan är till dig som anses vara berörd sakägare och andra intresseorganisationer samt till allmänheten. Berörda fastighetsägare får information hemskickad.

På grund av coronapandemin kommer det inte att hållas något fysiskt samrådsmöte, men du kan lämna dina synpunkter via mejl eller post fram till 3 september 2021. Det fullständiga tekniska underlaget kommer att finnas tillgängligt som blädderexemplar hos kontaktcenter i Hultsfreds kommunhus. Du kan också få det skickat till dig om du kontaktar oss via mejl, osk@osk.hultsfred.se, skriv ”Silverdalens vattenskyddsområde Att: Jennie Karlsson” i ämnesraden,
eller via post,
Östra Smålands Kommunalteknikförbund
Att: Jennie Karlsson
Box 507
577 26 Hultsfred
Märk brevet ”Silverdalens vattenskyddsområde”.

Vad händer efter samrådet?

Beslut om fastställandet av vattenskyddsområdet och skyddsföreskrifterna kommer att fattas av Länsstyrelsen Kalmar län. Efter samrådet kommer en slutgiltig ansökan att tas fram och lämnas in till Länsstyrelsen för beslut. Yttranden under samrådstiden kommer att beaktas och svaras på i en samrådsredogörelse. Innan Länsstyrelsen fattar ett beslut kommer de att hålla samråd med berörda myndigheter samt ge tid för ytterligare yttrande för berörda sakägare.