Publicerad: Uppdaterad: 2023-10-18 8:18

VA-sanering Fabriksgatan i Hultsfred

Senast uppdaterad 18 oktober, 2023 vid 08:18

Under vecka 11 påbörjas första etappen av en VA-sanering på Fabriksgatan i Hultsfred. Schaktarbeten som tar hela vägens bredd kommer att utföras vilket gör att en del av Fabriksgatan kommer att stängas av, se bifogad kartbild. Omledning av trafik sker via en tillfällig väg som börjar vid Norra Oskarsgatan.

Första etappen av arbetet beräknas vara klart fredagen den 24 mars 2023.

Karta över vägavstängning Fabriksgatan.
Karta över omledning av trafik via Norra Oskarsgatan. 

Uppdatering 2023-10-18

VA-saneringen på Fabriksgatan är nu klar. Asfaltering kommer att ske under våren 2024.

Uppdatering 2023-08-04

Måndagen den 7 augusti återupptas arbetet med VA-saneringen på Fabriksgatan. Fabriksgatan kommer att vara avstängd från järnvägsöverfarten mot vändplanen.
Avstängningen beräknas pågå till och med den 4 september men kan komma att förlängas ytterligare.

Karta över vägavstängning Fabriksgatan.

Karta över omledning av trafik.

Uppdatering 2023-06-22
Avstängningen i korsningen mellan Fabriksgatan och Andersbovägen kommer att behöva förlängas fram till fredag 30 juni. Omledning av trafik kommer ske enligt bifogade kartbilder.

Karta över vägavstängning.
Karta över omledning av trafik. 

Uppdatering 2023-06-14
Från och med vecka 24 kommer korsningen mellan Fabriksgatan och Andersbovägen vara avstängd. Avstängningen kommer gälla fram till och med den 26 juni 2023. Trafiken kommer att ledas om enligt bifogade kartbilder.  

Karta över vägavstängning.
Karta över omledning av trafik. 

Uppdatering 2023-06-01
Under vecka 23 påbörjas den andra etappen av VA-saneringen på Fabriksgatan i Hultsfred. Hela gatans bredd kommer att nyttjas som arbetsområde och trafiken kommer att ledas om via en tillfällig väg, se karta.

I samband med omkopplingsarbeten under projektets gång kommer vattnet att stängas av för olika fastigheter. Vi planerar så gott det går men det kan även uppstå akuta situationer då vattnet måste stängas av med kort varsel. Missfärgning av vattnet samt luft i ledningarna kan också förekomma.

I samband med detta kommer även belysningsinstallationer att förnyas inom samma område. Gatubelysningen kommer därför vara släckt från och med torsdagen den 1 juni.

Hela projektet planeras vara färdigt i september 2023.